Normal_laptop__typen__solliciteren__bloggen__verslag__huiswerk__student

Onlangs is de website WIJzermetautisme.nl gelanceerd. Voor iedereen die te maken heeft met autisme is er nu één plek waar ze positieve ervaringen kunnen delen en vragen kunnen stellen. Een plek voor en door mensen die te maken hebben met autisme. Dit meldt Stichting Yourin2. 

‘WIJzer met autisme’ brengt verschillende doelgroepen samen te brengen om met oplossingen te komen. Het platform is bedoeld voor ouders, familieleden en mensen die zelf autisme hebben, maar ook voor hulpverlenende instanties, onderwijs, werkgevers of andere organisaties.

Op deze online omgeving kunnen gebruikers vragen stellen aan ervaringsdeskundigen en professionals, maar ook kun ze er hun verhaal delen. Dit doen gebeurt altijd vanuit positiviteit, met als doel om met positieve verhalen de ander te inspireren en helpen.

Op deze plek komen mensen in contact met anderen die ook met autisme te maken hebben. Maar ook zijn er organisaties, activiteiten, boeken en blogs te vinden, en vragen en antwoorden van anderen. 

De online omgeving biedt ook professionals, zoals hulpverleners dokters en docenten de mogelijkheid om hun vraag te stellen of antwoorden te geven. 

Door: Nationale Zorggids