Normal_rss_entry-184591

Minister Sander Dekker van Rechtsbescherming heeft de directie van de psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder op het matje geroepen, in verband met de patiënt die niet terugkeerde van verlof. Dekker wil weten hoe Peter M. kon wegblijven en welke risico's er zijn voor de samenleving, laat een woordvoerder woensdag weten.

De 44-jarige M. kwam afgelopen weekeinde niet terug bij de kliniek waar ook Michael P., de moordenaar van Anne Faber, verbleef. "Zoals de kliniek heeft bevestigd, is er een patiënt van Fivoor niet teruggekeerd van verlof", aldus Dekker. "Ook ik wil weten hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke risico's er zijn. Daarom heb ik de directie van de kliniek vanmiddag nog ontboden op het ministerie om opheldering te geven."

M. werd in 2017 vervolgd omdat hij in 2017 via internet had gezegd dat hij het station van Dordrecht wilde opblazen met een atoombom. Ook had hij iemand in Dordrecht aangevallen. M. werd vorig jaar van rechtsvervolging ontslagen, omdat hij volledig ontoerekeningsvatbaar was, een oordeel dat in hoger beroep werd gehandhaafd. Wel werd hij in de kliniek geplaatst.

Door: ANP