Logo_logo_fivoor

De zus van de vermiste Fivoor-patiënt zegt dat hij naar Duitsland wilde vluchten. Zij en haar familie noemen de 43-jarige Peter M. levensgevaarlijk. Fivoor spreekt dit bericht tegen. Dit melden Algemeen Dagblad en NOS. 

M. verdween afgelopen zaterdag tijdens zijn verlof. Hij verbleef, net als Michael P. destijds, in de forensisch psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder, maar wist te ontsnappen. De man is gediagnosticeerd met een psychotische stoornis en schizofrenie en wordt gezien als volledig ontoerekeningsvatbaar.

De familie van M. zegt Fivoor diverse keren te hebben gewaarschuwd voor zijn ontsnappingswens, maar daar is klaarblijkelijk niet veel mee gedaan. Afgelopen zaterdag mocht hij van drie uur verlof genieten, waarvan het laatste uur zonder begeleiding.

Inmiddels heeft de politie er een opsporingsbericht, inclusief foto, uitgedaan. “De man heeft over enige tijd dringend medicatie nodig. Het valt niet uit te sluiten dat hij een gevaar kan vormen voor zichzelf of zijn omgeving”, aldus de politie. De moeder van M. vreest dat hij zonder medicatie zijn eigen familie vermoordt.
Bestuurder Erik Masthoff van Fivoor weerspreekt de risico’s die de man met zich meebrengt. “Als wij dachten dat het een levensgevaarlijke man was, hadden we hem niet op onbegeleid verlof laten gaan.”

Door: Nationale Zorggids