Normal_normal_depressie__angst__depressief__ggz

Hoe kunnen kennis en ervaring van mensen die een depressie hebben gehad het beste ingezet worden voor anderen? Die vraag wilden het Expertisecentrum Depressie van Pro Persona, de Depressie Vereniging en de afdelingen Psychiatrie en REshape Center van Radboudumc graag beantwoorden. Het resultaat is Depressie Connect: een nieuwe online community waar men zich sinds vorige week voor kan aanmelden via www.depressievereniging.nl. Dit meldt Radboudumc. 

Iedereen die te maken heeft met depressie en behoefte heeft aan contact met lotgenoten of het delen van kennis en ervaring is welkom. Er komen verschillende thema’s aan bod. Denk aan de impact van depressie op je relatie en sociale leven, de angst voor terugval, herstel, zingeving, dag-invulling en praktische tips. Er is een aparte community voor naasten ontwikkeld.
 
Zorgverleners kunnen niet meekijken op het platform. Er zijn drie community managers op het platform aanwezig die meekijken, en het verloop van discussies monitoren.

Depressie Connect voor en door gebruikers

Ervaringsdeskundigen, naasten en professionals hebben door intensief samen te werken het platform samen ontworpen. Talloze interviews en groepssessies gingen vooraf aan de technische realisatie.

Door: Nationale Zorggids