Normal_sleutels

Als het aan Belangenvereniging Den Dolder ligt, stelt forensisch psychiatrische kliniek Fivoor een avondklok in. Dat betekent dat ‘s avonds en ‘s nachts (tussen 21.00 en 8.000 uur) de deur van de in opspraak geraakte kliniek op slot moet. Bewoners zouden zich hierdoor veiliger voelen. Dit meldt NOS.

De belangenvereniging doet deze oproep omdat niet alleen Michael P., de moordenaar van Anne Faber, te veel vrijheden kreeg bij Fivoor, maar ook omdat er de afgelopen tijd zeker drie patiënten verdwenen tijdens onbegeleid verlof. Eén daarvan werd door zijn familie bestempeld als levensgevaarlijk.

Onbegeleid verlof

Vandaag spreekt de vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid over de problemen bij Fivoor en een eventuele plan van aanpak voor de toekomst. Sinds begin deze maand is de kliniek verplicht om verdwijningen te melden. Eerder deze week werd bekend dat twee patiënten afgelopen weekend niet terugkeerden van hun onbegeleide verlof. En gisteren verdween er weer één: geen tbs’er, maar wel een persoon die in Fivoor wordt behandeld na te zijn opgepakt voor diefstal en vernieling.

Door: Nationale Zorggids