Normal_justitie__rechtbank

Een 32-jarige inwoner van Nieuwe Niedorp heeft een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 104 dagen opgelegd gekregen voor de verkoop van MDMA. De man verkocht de drugs aan een tiener, die het vervolgens meenam naar een feestje. De 17-jarige Lisa nam per ongeluk een overdosis van de drug en overleed. Omdat de rechtbank niet is overtuigd of de man vaker drugs verkoopt, wordt uitgegaan van een eenmalige misstap. Dit meldt Metro.

De man moet een taakstraf van 180 uur uitvoeren. Zijn voorwaardelijke celstraf wordt pas uitgezeten als hij binnen twee jaar weer in aanraking komt met justitie. De rechtbank vindt dat er sprake is van een eenmalige misstap, waardoor de man niet zwaarder bestraft wordt. Wel moet hij in behandeling bij verslavingszorg, moet hij zich op specifieke momenten melden bij de reclassering en moet hij meewerken aan drugstests.

‘Fout feestje’

Hoewel er over een misstap wordt gesproken, is er wel een 17-jarige vrouw overleden door het incident. Haar vader vermoedt dat zij per ongeluk op een “fout feestje” is terecht gekomen en dat ze daar “mogelijk uit onwetendheid” teveel MDMA heeft ingenomen. Ze overleed door een overdosis van de drug.

Door: Nationale Zorggids