Normal_rss_entry-189717

De rechtbank in Maastricht heeft op 16 augustus de eerste zitting van drievoudig moordverdachte Thijs H. gepland. De 27-jarige Hagenaar wordt verdacht van het doden van een vrouw in de Scheveningse Bosjes en van het doden van een vrouw en man op de Brunssummerheide.

Het gaat om een zogeheten pro-formazitting, de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld. Er wordt tijdens de zitting gesproken over de stand van het onderzoek, de voorlopige hechtenis en de verdere planning. H. mag daarbij aanwezig zijn, maar is dat niet verplicht.

H. zou op zaterdag 4 mei een vrouw hebben gedood in de Scheveningse Bosjes in Den Haag. Een paar dagen later, op dinsdag 7 mei, zou hij op de Brunssummerheide bij Heerlen een man en een vrouw hebben omgebracht.

Mondriaankliniek

De verdachte kreeg hulp van ggz-instelling Mondriaan in Limburg. In dezelfde periode werden drie medewerkers van de kliniek neergestoken door een andere bewoner. ''Die twee incidenten in korte tijd hakken er diep in bij onze medewerkers. Onze medewerkers zijn opgeleid als verpleegkundige of behandelaar en niet om zich te verdedigen tegen excessief, buitensporig geweld.''

Door: ANP