Normal_e-mail_mailen

Een medewerker van ggz-instelling Parnassia heeft per abuis tientallen, mogelijk honderden, e-mailadressen van patiënten met autisme verspreid via de e-mail. De medewerker wilde geadresseerden uitnodigen voor een eerste gesprek bij het nieuwe autismecentrum van Parnassia, maar in plaats van iedereen in de bcc te zetten, plakte de verzender alle adressen in het 'aan-veld'. Dit meldt NOS. 

Volgens een woordvoerder van de ggz-instelling zijn zeker 450 e-mailadressen op deze manier verspreid, maar onbekend is om hoeveel patiënten van Parnassia het gaat. De anonieme tipgever die NOS hierover informeerde zegt: “Ik sta bij dit centrum op de wachtlijst en heb deze mail ook gehad. Dit is vervelend, omdat ik niet weet hoe betrouwbaar die andere mensen zijn die deze mail hebben gehad. Dat mijn persoonlijke informatie op straat ligt, vind ik niet handig naar mijn huidige of toekomstige werkgevers.”

Autoriteit Persoonsgegevens 

Parnassia baalt van de ontstane situatie en heeft bij iedere betrokkene haar excuses aangeboden. Ook heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een melding ontvangen over het incident. 

Door: Nationale Zorggids