Normal_rss_entry-196970

Facebook-gebruikers mogen geen foto's meer uploaden waarop te zien is hoe mensen in hun eigen vel snijden. Op Instagram wordt het ook moeilijker gemaakt om zulke afbeeldingen op te zoeken. Dat moet voorkomen dat andere gebruikers ertoe overgaan om zichzelf te verminken. Ook berichten die eetstoornissen zouden kunnen aanwakkeren, worden strenger aangepakt.

Facebook heeft de maatregelen dinsdag aangekondigd op de internationale dag ter voorkoming van zelfmoord. Het bedrijf wil ook meer doen om jongeren te helpen wanneer zij met zichzelf in de knoop zitten. "Een van de meest effectieve manieren om zelfmoord te voorkomen, is wanneer mensen horen van vrienden en familieleden die om ze geven, hebben deskundigen tegen ons gezegd", aldus Facebook.

Het bedrijf geeft twee wetenschappers toegang tot CrowdTangle, een dienst die alle berichten op Facebook monitort. Zij moeten uitzoeken "hoe informatie die op Facebook en Instagram wordt gedeeld, kan worden gebruikt om zelfmoorden beter te kunnen voorkomen". Het gaat onder meer over hoe mensen over zelfmoord schrijven.

Door: ANP