Normal_hek_prikkeldraad_gevangenis

Op donderdagavond is een veroordeelde zedendelinquent met een tbs-straf ontsnapt uit de Pompekliniek in Nijmegen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft het nieuws bevestigd. Er is een klopjacht gaande op de man. De slachtoffers en hun ouders zijn op de hoogte gebracht van de ontsnapping van de dader. Dit meldt Omroep Gelderland.

De man werd in 2013 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het misbruiken van zes minderjarige meisjes. Op donderdagmiddag mocht de man op begeleid verlof naar buiten. Tijdens het fietsen nam de man opeens een andere weg en wist hij aan het toezicht te ontsnappen.

‘Vrees dat hij iemand iets wil aandoen’

Volgens de Pompekliniek wordt gevreesd voor de toestand van de man. Zij denken dat hij mogelijk iemand iets wil aandoen. De jonge slachtoffers en hun ouders zijn daarom gewaarschuwd over de ontsnapping van de man. Samen met de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Barneveld is een klopjacht gestart om de dader in de boeien te slaan.

Al eerder ontsnapping van zedendelinquent

Nog geen twee weken geleden ontsnapte ook al een man met tbs uit de Pompekliniek in Nijmegen. Deze wist uit zijn kamer en over het hek te klimmen. Hij kon na ongeveer twee uur weer opgepakt worden. Deze man had naast gewapende overvallen ook een veroordeling voor een ernstig zedenmisdrijf. Toen vroeg het ministerie van Justitie en Veiligheid zich al af of er maatregelen nodig zijn om meer ontsnappingen te voorkomen.

Door: Nationale Zorggids