Logo_de_rooyse_wissel_logo_tbs

In tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum heeft een patiënt gefilmd dat hij in het bezit kan komen van een mes en dat er wiet geteeld wordt binnen de kliniek. Hij heeft deze beelden geplaatst op Youtube, waarbij op de beelden ook namen en gezichten van andere patiënten en medewerkers zichtbaar zijn. Dit meldt Telegraaf.

De tbs-kliniek vindt het “niet kunnen” dat deze man de beelden heeft gepubliceerd en daarbij ook geen rekening hield met de privacy van anderen. De Rooyse Wissel heeft contact opgenomen met Youtube en doet mogelijk aangifte tegen de man. Het is dezelfde patiënt die in 2018 zijn celdeur wist te openen en zo uren zonder toezicht in de kliniek rond kon dwalen.

Kartelmes en wiet

Deze keer filmde hij de drugs en het mes met een telefoon en smartwatch. Hij liet zien dat hij zonder toezicht bij een kartelmes kan komen en dat er naar zijn zeggen zelfs wiet gekweekt wordt binnen de muren van De Rooyse Wissel.

Patiënten die in De Rooyse Wissel verblijven, mogen geen telefoon of internet gebruiken. De man heeft meerdere overtredingen gepleegd door niet alleen een telefoon in zijn bezit te hebben om dit te filmen, maar ook een internetverbinding om de beelden te publiceren.

Door: Nationale Zorggids