Normal_prikkeldraad_hek

De vermiste tbs’er Ronald van Z. heeft in een e-mail laten weten alleen terug te keren naar De Pompekliniek als voldaan wordt aan een aantal eisen. De man ontsnapte enkele dagen geleden uit de tbs-kliniek en heeft de eisen met Omroep Gelderland besproken. Zo eist hij dat twee personeelsleden aftreden voordat hij zichzelf meldt. Dit meldt Telegraaf.

Volgens de patiënt is er veel mis bij de kliniek en daar wil hij nu aandacht voor vragen. Zo zouden er illegale dingen de kliniek worden binnengesmokkeld. Hij spreekt over alcohol, wiet, cocaïne maar ook (kinder)porno. Ook zou hij veel te weinig therapie krijgen omdat er niet voldoende personeel is. In zijn eisen stelt hij dat de directeur van de tbs-kliniek moet opstappen en dat de kliniek onder toezicht van de inspectie komt.

‘Niet in de positie om eisen te stellen’

De eisen komen voort uit onvrede bij de man. Hij wil zichzelf pas aangeven wanneer de directeur en de behandelcoördinator zijn afgetreden. Arend-Jan Alberts zegt namens de instelling dat er niet aan de eisen zal worden voldaan. Er kan volgens hem niet worden vastgesteld of Omroep Gelderland daadwerkelijk met de vermiste man heeft gesproken. “De cliënt zit niet in de positie om eisen te stellen. Wij gaan er dan ook niet op in.”

Door: Nationale Zorggids