Logo_rijksoverheid__logo

De Federatie Opvang en RIBW Alliantie gaan vanaf 1 januari 2020 samen verder onder de naam Vereniging Valente. Valente is vanaf dat moment de branchevereniging voor maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en beschermd & begeleid wonen. In verschillende Romaanse talen betekent ‘valente’ krachtig, gezond, dapper en getalenteerd. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

De Federatie Opvang is momenteel de brancheorganisatie voor de instellingen voor de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang, beschermd en begeleid wonen. Ongeveer 60 instellingen zijn aangesloten bij de federatie.

Psychiatrische problemen

De landelijke vereniging RIBW Alliantie is het samenwerkingsverband van twintig RIBW's in het hele land. Een RIBW begeleidt mensen met langdurige psychiatrische problemen. De afkorting staat voor Regionale Instelling voor Beschermend en Begeleid Wonen.

De naam Valente heeft dezelfde afkomst als het Engelse ‘value’ (waarde). ‘Vallum’ is daarnaast Latijn voor ‘beschutting’. Binnenkort zal het nieuwe logo bekend worden gemaakt.

Door: Nationale Zorggids