Normal_meisje_alleen_eenzaam_verdrietig

Op 9 april organiseren GGZ Nederland, MEER GGZ, MIND en Zorgverzekeraars Nederland voor de derde keer het landelijk congres ‘Wachttijden GGZ pakken we samen aan!’. Het terugdringen van de wachttijden in de ggz blijkt ingewikkeld. Volgens de betrokken organisaties ligt de sleutel in samenwerking tussen gemeenten, zorgaanbieders, verwijzers, cliëntorganisaties en zorgverzekeraars. Op het congres staat het ontwikkelen en verbeteren van deze samenwerking in de regio centraal. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland.

Het landelijk congres wordt geopend door staatssecretaris Blokhuis. Hij zal zijn visie geven op de knelpunten in het terugdringen van de wachtlijsten in de ggz, het landelijk beleid en de ambities om de wachttijden aan te pakken. Daarna gaat onderzoeker Pim Valentijn van Maastricht University in op samenwerken in regionale netwerken.

Deelnemers aan het congres kunnen vervolgens kiezen uit dertien verschillende workshops waarin de praktijk aan de beurt komt, van inspiratie en goede voorbeelden tot de valkuilen.

Kijk op www.wegvandewachtlijst.nl voor het programma en aanmelden.

Door: Nationale Zorggids