Zo voel ik mij.NL brengt welzijn Nederlanders in kaart tijdens coronacrisis

Te midden van alle zin en onzin over corona willen mensen vooral weten hoe het met iedereen in de eigen omgeving gaat. Zo voel ik mij.NL brengt in kaart hoe mensen in Nederland zich voelen tijdens deze bijzondere situatie met het coronavirus. Zo is duidelijk zichtbaar dat Nederlanders zich - ook in goede gezondheid - toch meer zorgen zijn gaan maken. Dit meldt Zo voel ik mij.NL.

We leven in een bizarre wereld. Thuiswerken en binnenblijven is de norm, ons sociaal leven staat in de koelkast, mensen hamsteren de raarste producten en we wassen om de haverklap onze handen. Een onzichtbaar fenomeen bepaalt ons hele doen en laten. Volgens Bas Zuidwijk, ceo van Bolesian, is het daarom tijd voor een menselijk en relatistisch positief geluid.

Zo voel ik mij.NL

Zo voel ik mij.NL is een initiatief van het Utrechts artificialintelligencebedrijf Bolesian. De app brengt in kaart hoe mensen in Nederland zich voelen tijdens deze bijzondere situatie met het coronavirus. De app laat zien hoe jouw buurt zich voelt en vraagt jou om ook mee te doen. Vier dagelijks te beantwoorden vragen zijn genoeg:

  • Hoe gaat het met je gezondheid?
  • Hoeveel zorgen maak je je?
  • Kom je nog een beetje toe aan sporten of andere beweging?
  • Hoe ervaar jij de afstand met de mensen die je op straat tegenkomt?

Dit brengt Zo voel ik mij.NL voor Nederland in kaart. Inmiddels doen er al duizenden mensen mee. Meedoen kan via www.zovoelikmij.nl

Door: Nationale Zorggids