Slachtofferhulp voor familie van ic-patiënten

Slachtofferhulp Nederland gaat familieleden van patiënten op de intensive care begeleiden. Door het coronavirus mag familie nauwelijks contact hebben met een patiënt op de ic. Dit kan heel traumatisch zijn voor familieleden, die soms niet eens afscheid kunnen nemen als iemand overlijdt. Dit meldt de NOS. 

Op dit moment liggen er bijna 1400 patiënten op de intensivecareafdelingen. Familie mag niet op bezoek komen om verdere besmetting te voorkomen. Ook voor patiënten zonder het coronavirus geldt een beperkte bezoekregeling. 

Slachtofferhulp voor familieleden

Voorzitter Rosa Jansen van Slachtofferhulp Nederland:"Door vroegtijdig hulp te bieden, wordt de kans op langer durende psychische klachten verkleind." De hulp is bedoeld voor iedereen die familie op de intensive care heeft liggen. Slachtofferhulp Nederland biedt vooral een luisterend oor: "Er is voortdurende spanning en onzekerheid. Wanneer je dan ook niet bij de patiënt in de buurt kan komen om hem of haar te troosten, om een hand vast te houden, of om gewoon even dicht bij elkaar te zijn, is dat voor velen een fysieke en mentale uitputtingsslag", aldus voorzitter Jansen.

Door deze hulp aan te bieden, worden ook de zorgmedewerkers op de ic's ontlast. Zij krijgen van hun werkgever psychische hulp aangeboden.

Door: Nationale Zorggids