Celstraf van Michael P. verlaagd door geweld tijdens arrestatie

De Hoge Raad heeft gisteren de celstraf van Michael P., de moordenaar van Anne Faber, verminderd met vier maanden. Deze strafvermindering heeft de Hoge Raad doorgevoerd voor het geweld dat is gebruikt tegen Michael P. tijdens zijn arrestatie. Dit zou bij het vaststellen van zijn straf in 2019 hadden moeten meetellen, maar dat is toen niet gebeurd. Hij zit een straf van 28 jaar cel met tbs met dwangverpleging uit, wat nu wordt verkort met vier maanden. Dit meldt Volkskrant.

De uitspraak van de Hoge Raad zorgt er voor dat de straf van Michael P. nu definitief is vastgesteld op 27 jaar en 8 maanden celstraf. De tbs-maatregel blijft zoals deze in de eerste veroordeling is vastgesteld. Michael P. zit deze straf uit voor het verkrachten en vermoorden van Anne Faber in 2017.

Gebroken schouder

P. liep tijdens zijn arrestatie een gebroken schouder op. Op het moment van de arrestatie werd gedacht dat Anne Faber nog in leven zou zijn. De politie wilde de locatie van de vrouw zo snel mogelijk achterhalen en pakte de man stevig aan. Ook is hij niet gewezen op zijn zwijgrecht.

De familie van Anne Faber ziet de strafvermindering als een klap in het gezicht.

Door: Nationale Zorggids