Normal_rss_entry-246090

De voortvluchtige tbs'er Henk E. is aangehouden op Texel. Dat meldt het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. E. werd aangehouden na een tip van een opvarende van de veerboot naar Texel. Die meldde dat E. op de boot zou zijn gezien.

Het arrestatieteam werd ingezet om de tbs'er aan te houden omdat de man mogelijk een vuurwapen bij zich had. Toen het arrestatieteam een perceel in Den Hoorn doorzocht, kwam E. uit de bosjes en werd hij aangehouden. De aanhouding is kalm verlopen, aldus het Landelijk Parket. Op het perceel in Den Hoorn vond het arrestatieteam een kampement en een fiets. Ook is een voorwerp gevonden dat op een vuurwapen leek. Dit is in beslag genomen.

Geweldsdelicten

E. had begin juli de benen genomen, hij keerde toen niet terug van verlof. De 61-jarige man werd in 1998 tot zes jaar cel en tbs veroordeeld wegens meerdere geweldsdelicten. Hij zat in de laatste fase van zijn tbs-traject in het resocialisatiehuis de Blink in Rotterdam.

Hij werd sinds die tijd onder meer in Zoutelande (Zeeland) gezien door een toerist toen hij bij een vakantiewoning wilde inbreken. Justitie verdenkt hem ook van een overval op een supermarkt in Den Helder. Dinsdagavond werd een melding via Burgernet verspreid, nadat E. mogelijk fietsend was gezien in het Belgische deel van het Brabantse grensdorp Putte.

Het programma Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan E., daarop kwamen 27 tips binnen.

Door: ANP