Normal_drugs_injectienaald

NPO 3 zendt vanaf 26 oktober de oktober de documentaireserie ‘Verdoofd’ uit. In de vier afleveringen die iedere maandag om 21.20 uur te zien zijn, volgt documentairemaakster Sahar Meradji vier mensen die ieder op hun eigen manier verslaafd zijn. Dit meldt Metro. 

Meradji wilde deze documentaireserie maken om kijkers te laten zien wat de donkere kant van de mens is, zodat ze het beter kunnen begrijpen en mogelijk accepteren. Rondom verslaving is er nog te veel onbegrip en dat was voor de vier verslaafde mensen ook de reden om mee te doen: het onbegrip weghalen en begrepen worden. “Het is ontzettend eenzaam als jij ergens doorheen gaat, maar je negen van de tien keer niet wordt begrepen”, aldus Meradji.

Sommige scenes te heftig

In één van de afleveringen wordt Mulu gevolgd. Hij heeft een alcohol- en drugsverslaving en maakt iedere dag twee flessen sterke drank op en hij blowt. Hoewel hij een paar jaar clean was, valt hij terwijl Meradji hem volgt terug. Een hele heftige scene voor haar, was toen verslaafde Boaz een overdosis nam door eerst vier drugs te nemen, gevolgd door eentje die de pijn zou verdoven. En dan zijn er nog de scenes die het niet hebben gehaald, omdat ze te heftig waren en om te voorkomen dat het sensatietelevisie zou worden. 

'Verdoofd' is vanaf vanavond vier weken lang te zien op NPO 3. 

Door: Nationale Zorggids