Normal_normal_rechtspraak

Twee nieuwe deskundigen moeten gaan beoordelen of Thijs H. ontoerekeningsvatbaar was toen hij in 2019 drie mensen doodde. H. zit momenteel 18 jaar vast voor de drievoudige moord, waarvan twee op de Brunssummerheide. Dit meldt de Telegraaf. 

Vorig jaar is H. door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwang voor de drievoudige moord. Op 4 mei 2019 doodde hij in de Scheveningse Bos in Den Haag een 56-jarige vrouw. Drie dagen later sloeg hij toe op de Brunssummerheide, waar hij eerst een 63-jarige vrouw doodstak en korte tijd later een 68-jarige man. De slachtoffers werden plotseling aangevallen en met veel geweld om het leven gebracht.

Schizofreen

Een psychiater en psycholoog oordeelden eerder dat H. schizofreen was en dat hij de moorden pleegde tijdens episodes. De officieren van justitie vermoedden dat de psychoses van de man niet echt waren, net als de rechtbank. Door zijn psychose te veinzen, zou hij alleen tbs opgelegd kunnen krijgen. Het hof heeft nieuwe deskundigen gevraagd om een oordeel te vellen over de toerekeningsvatbaarheid van H.

Door: Nationale Zorggids