MIND-event Last Man Standing haalt meer dan 100.000 euro op

Bij de vijfde editie van het MIND event Last Man Standing is meer dan 100.000 euro opgehaald voor hulp aan jongeren met psychische problemen. Bijna 500 mensen stonden drie uur lang op een verhoging voor de mentale gezondheid van jongeren: op de hoofdlocatie in Amsterdam, in Nijmegen, Utrecht, Groningen en door het hele land op een door deelnemers zelfgekozen locatie. Er waren optredens van Bizzey, Sylvia Aimee en rapper/psycholoog Daisz en de presentatie was in handen van Jurre Geluk en Jasper Demollin. Het ministerie van Volksgezondheid steunde de totstandkoming van Last Man Standing met een bijdrage van 30.000 euro. Dit meldt MIND. 

De hoofdfocus lag dit jaar op de mentale gezondheid van jongeren, omdat zij het psychisch extra zwaar hebben gehad de afgelopen tijd en omdat MIND het belangrijk vindt om zoveel mogelijk aan preventie van psychische problemen te doen. Als jongeren vroegtijdig worden gestimuleerd om te praten over hun problemen, dan kan zoveel mogelijk voorkómen worden dat deze problemen uitmonden in ernstige psychische klachten. Het belang hiervan wordt ook gezien door het ministerie van Volksgezondheid, die besloot MIND te ondersteunen.

Interactieve livestream

Op de hoofdlocatie in Amsterdam deden meer dan 200 mensen mee, in Utrecht 40 mensen, in Nijmegen ook en in Groningen waren meer dan 20 deelnemers, waaronder psychiater Menno Oosterhoff. En in de rest van het land stonden ook vele mensen op zelfgekozen locaties op voor iedereen die te maken heeft met psychische problemen. Deze mensen konden allemaal meekijken via een interactieve livestream.

MIND organiseert volgend jaar weer een Last Man Standing, de datum wordt zo spoedig mogelijk bepaald. De opbrengst van deze editie gaat naar projecten die jongeren met psychische problemen helpen, zoals de MIND Young Studio en MIND Young Academy.

Door: Nationale Zorggids 
Afbeelding: MIND