Tijdelijke raad van bestuur GGzE trekt stekker uit rechtszaken over tarieven

De tijdelijke raad van bestuur van de GGzE (GGz Eindhoven) trekt twee rechtszaken tegen de gemeente Eindhoven over tarieven voor Wmo-hulp in. In 2020 en 2021 trok de instelling ten strijde over de tarieven. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens de raad van bestuur is het tijd om samen met de gemeente Eindhoven naar de toekomst te kijken en een punt te zetten achter het verleden. Ook de gemeente hoopt met het stopzetten van de rechtszak weer volop te kunnen inzetten op een goede samenwerking met de ggz-instelling.

Wmo-hulp

In 2021 startte GGzE een rechtszaak tegen de gemeente vanwege het verlaagde tarief. Andere aanbieders stopten zelfs met deelname aan de aanbesteding. GGzE stelde destijds dat de tarieven tussen de 10 en 15 procent onder de kostprijs lagen, maar kreeg daarin geen gelijk van de rechtbank én het gerechtshof na hoger beroep. GGzE kon onvoldoende bewijzen dat de tarieven te laag zijn.

Een tweede rechtszaak ging over het terugeisen van het kostendekkend tarief uit 2020 en 2021. Deze week zou die zaak gevoerd worden, maar de interim-bestuurder die in september aantrad heeft de stekker eruit getrokken.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky