Afgelopen jaar enorme toename meldingen ongewenst gedrag

Meldpunt MORES, waar slachtoffers van ongewenst gedrag in de creatieve sector zich kunnen melden, zag het afgelopen jaar "een enorme toename van het aantal meldingen", laat voorzitter Janke Dekker desgevraagd aan het ANP weten. Vooral na de onthullingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma The Voice of Holland was er bij het meldpunt "even een explosie".

Het toegenomen aantal meldingen bij MORES betekent volgens Dekker niet per se dat er ook meer grensoverschrijdend gedrag plaatsvindt. "Dat heeft er vooral mee te maken dat mensen de stap om te melden makkelijker nemen. Omdat ze zien dat het zin kan hebben of omdat ze denken: het is klaar."

DWDD

Dekker weet niet of het aantal meldingen door het Volkskrantartikel over grensoverschrijdend gedrag bij het programma De Wereld Draait Door (DWDD) is toegenomen. Dat artikel verscheen vrijdag. "Dat is te kort geleden om daar iets over te zeggen."

Het aantal meldingen bij het meldpunt neemt al sinds 2018 toe volgens de voorzitter. Dat komt ook omdat het meldpunt de afgelopen jaren bekender is geworden en is uitgegroeid tot een meldpunt voor de gehele culturele sector, aldus de voorzitter.

Door: ANP