Normal_loneliness-2021-11-09-16-50-01-utc

Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In heel Nederland vinden er dan activiteiten tegen eenzaamheid plaats en wordt er aandacht gevraagd voor het onderwerp. Als deelnemer van het eerste uur doet sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte hier natuurlijk aan mee. Dit doet de organisatie wederom samen met Albert Heijn. Dit meldt Stichting VanHarte.

Net als Resto VanHarte gelooft Albert Heijn in de verbindende kracht van eten en wil er daarom aan bijdragen dat meer mensen samen kunnen eten. Met deze samenwerking willen beide organisaties nog meer mooie ontmoetingen mogelijk maken en meer aandacht vragen voor eenzaamheid. 
 
In totaal organiseren Resto VanHarte en Albert Heijn bijna veertig gezellige ontmoetingsdiners voor de buurt, waarbij Albert Heijn de boodschappen voor de diners sponsort. De gerechten van het geserveerde driegangendiner zijn gebaseerd op de Allerhande recepten. En een speciaal ontworpen placemat met leuke vragen helpt buurtgenoten om het gesprek op gang te brengen. De locaties van de buurtdiners zijn te vinden op www.restovanharte.nl. Iedereen is van harte welkom om gezellig aan te schuiven en nieuwe mensen te leren kennen. 

Mini-restaurant

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid nodigt Albert Heijn klanten uit om gezellig te komen eten bij Resto VanHarte. Hiervoor plaatst Albert Heijn in vijf winkels, in Rotterdam, Den Haag, Tilburg, Utrecht en Leiden, aanschuiftafels in de winkel. In deze mini-restaurantjes laten medewerkers van Resto VanHarte en Albert Heijn klanten onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met de formule van Resto VanHarte.
 
Daarnaast deelt Albert Heijn in honderd filialen, in de buurt van de Resto-locaties, dinerbonnen uit aan klanten, die graag eens met buurtgenoten samen eten. Met de bon kunnen klanten één keer gratis mee eten als ze nog niet eerder bij Resto VanHarte waren. Een leuke en laagdrempelige manier om kennis te maken met de Resto-avonden.  Klanten die samen eten mogelijk willen maken, kunnen hun AH Miles doneren op AH.nl/voorelkaar.

Reserveren

Iedereen is van harte welkom om mee te eten of om mee te helpen tijdens de Resto VanHarte diners. De diners starten op de meeste plekken om 18.00 uur en de inloop is vanaf 17.30 uur. Bijdrage voor het diner is maximaal 8 euro. Reserveren is verplicht. Dit kan via www.restovanharte.nl of via 0900 900 3030 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur).  
 
Door: Nationale Zorggids