Wiet

ZALTBOMMEL (Novum) - Een 25-jarige man uit Zaltbommel krijgt als het aan justitie ligt vijf jaar cel voor onder meer wiethandel, verboden wapenbezit, diefstal en het voorbereiden van misdrijven. Volgens de officier van justitie was hij een van de kopstukken van een criminele jeugdgroep.

De verdachte werd in augustus opgepakt toen na onderzoek bleek dat de man een gevaar vormde. Zo kreeg de politie informatie binnen dat hij een gewapende overval op een gezin in IJmuiden voorbereidde.

Tussen april en augustus hield de man zich volgens justitie verder bezig met het voorbereiden en plegen van ripdeals, waarbij hennepkwekerijen van anderen werden leeggeroofd. De verdachte zou destijds ook meerdere wapens hebben aangeschaft en grote hoeveelheden drugs hebben verhandeld.

Volgens de officier van justitie is er bewijs voor de hele 'waslijst' aan strafbare feiten. Zo is een groot deel van de telefoontjes van de verdachte afgetapt, zijn er belastende getuigenverklaringen afgelegd en zijn in de woning van de man wapens gevonden. Het OM vindt daarom een celstraf van vijf jaar op zijn plaats. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.