Normal_koninklijke_kentalis_logo

Een gehoortest, is dat eng? Wat is autisme precies? Wat als een kind niet goed hoort én niet goed ziet? Of als het moeite heeft met het begrijpen van taal? Speciaal voor kinderen en jongeren heeft Kentalis de website hoikentalis.nl ontwikkeld. Hier worden alledaagse vragen en problemen waar kinderen en jongeren met autisme, doofheid, slechthorendheid, doofblindheid of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) tegenaan lopen, door filmpjes, ervaringsverhalen en uitleg beantwoord. Ook is er te vinden wat Kentalis doet.

Op de kindersite laten Anne, Vinz en Raf aan de allerkleinsten zien dat een gehoortest of een woordjestest bij Kentalis helemaal niet eng is. Naast kleurplaten, een memoryspel en een geluidjestest is op de site ook te zien hoe het er in een vroegbehandelingsgroep aan toe gaat. Kinderen van zeven tot en met twaalf jaar vinden op de nieuwe site bovendien leuke boekentips en filmpjes voor een spreekbeurt. En jongeren vinden er tips en ervaringen van leeftijdsgenoten over het zoeken naar stages of werk. Ook worden er ervaringen gedeeld, bijvoorbeeld over autorijden als je doof bent of leven met TOS.

De website is ontworpen in overleg met kinderen en jongeren zelf, die tijdens een interview konden aangeven welke informatie ze op een website willen vinden en aan welke eisen in vorm, kleur, beweging en geluid de website moet voldoen. De informatie op de website kan per leeftijdscategorie worden opgezocht. Ook is de vormgeving aangepast: voor kinderen die doofblind zijn ziet de website er anders uit dan voor bijvoorbeeld dove kinderen.

© Nationale Zorggids