Normal_child-17387_640

Volgend jaar krijgen ouders met een laag inkomen iets meer kindgebonden budget. Volgens bronnen van de NOS is dit afgesproken in het begrotingsoverleg. De exacte bedragen zijn nog niet bekend. Minister Dijsselbloem waarschuwde na het overleg dat mensen niet te veel moeten verwachten. Dit meldt de NOS. 

Op dinsdag ging het kabinet wederom om tafel met de coalitie en de drie oppositiepartijen D66, ChristenUnie en de SGP om over de begroting van 2015 te onderhandelen. De begroting is bijna rond; vandaag hopen de partijen de gesprekken af te ronden. Hoewel de definitieve plannen pas op 16 september, Prinsjesdag, bekend worden gemaakt, meldt de NOS nu al dat er meer kindgebonden budget toebedeeld gaat worden aan ouders met een laag inkomen. 
 
Er wordt een extra half miljard euro uitgetrokken voor lastenverlichting in 2015. De verhoging van het kindgebonden budget zal van dit geld betaald gaan worden. Hoeveel hoger het kindgebonden budget gaat worden is nog niet bekend. Het Centraal Planbureau moet de voorgestelde plannen eerst nog verder uitrekenen. Het idee achter de begroting is dat de meeste inkomens er iets op vooruitgaan volgend jaar. Er is al bekend gemaakt dat ouderen met een aanvullend pensioen hier echter niet van gaan profiteren. Hoewel de pensioenfondsen de uitkering gaan verlagen, wordt hun inkomensdaling namelijk niet gecompenseerd door het kabinet. 
 
Na afloop van de gesprekken stelde minister Dijsselbloem dat de partijen er absoluut uit zullen komen. "Het venijn zit alleen in de staart." De minister waarschuwde daarnaast dat mensen niet te veel moeten verwachten. "Het koopkrachtbeeld is heel mager. Ik moet de verwachtingen temperen. We komen uit de crisis en het zou al heel mooi zijn als we een klein, klein plusje laten zien."
 
© Nationale Zorggids