Normal_logo_politie_gebouw

Het vermiste 13-jarige meisje Lisa Tuk is vermoedelijk vrijwillig weggelopen. Dat heeft een politiewoordvoerster gezegd, meldt de NOS. Tuk wordt al sinds woensdagnacht vermist, toen ze verdween van een bungalowpark in Nieuw-Milligen.

Tuk had voor haar verdwijning contact met een jongen op Facebook. Die jongen gebruikte echter een nepaccount. Het is dus nog onduidelijk wie de jongen is die berichten naar het meisje verstuurde. De politie heeft sinds gisteren het onderzoek naar de vermissing uitgebreid, omdat het “niet in het gedrag van Lisa past” om vijf dagen weg te blijven.

De ouders van Lisa vonden dat de politie niet genoeg prioriteit gaf aan de vermissing van hun dochter. De woordvoerster van de politie is het niet met dit verwijt eens. "We hebben haar gelijk landelijk geregistreerd, haar foto via sociale media verspreid en collega's op straat keken naar haar uit." De politie onderzoekt nog of er een verband is tussen de verdwijning en het contact dat Lisa had met de jongen op Facebook. 

© Nationale Zorggids