Normal_redding

Deze zomer zijn in totaal 737 kinderen dankzij de Reddingsbrigade herenigd met hun ouders. De Reddingsbrigade had het in vergelijking met vorig jaar een stuk drukker met de hulpverlening. Dat meldt RTL Nieuws.

Deze zomer zijn zeker elf mensen verdronken tijdens het zwemmen. Dat zijn twee dodelijke slachtoffers meer dan vorig jaar. De Reddingsbrigade meldt dat 282 mensen hun leven danken aan hun helpverlening. In totaal moest de ploeg 8590 keer in actie komen, 2444 keer vaker dan in de zomer van vorig jaar. De Reddingsbrigade werkt met 5000 lifeguards.

De hulpploeg kwam 6859 keer in actie voor eerste hulp en 358 keer voor hulp aan opvarenden, waaronder 174 kitesurfers. Er is 260 keer hulp verleend aan zwemmers in de problemen. Ook heeft de Reddingsbrigade 33 keer een dier in de problemen geholpen.

De Reddingsbrigade vindt dat het schoolzwemmen snel moet terugkeren, want het vreest een toename van het aantal dodelijke slachtoffers onder kinderen. "Als we de zwemcultuur in Nederland blijven afbreken, krijgen we Poolse toestanden waar jaarlijks honderden mensen verdrinken'', waarschuwde Raymond van Mourik, directeur van Reddingsbrigade Nederland, eind augustus.

© Nationale Zorggids