Normal_gezin__familie__papa__mama__kind534

Bijna 800.000 gezinnen krijgen volgend jaar meer geld voor hun kinderen. Het kindgebonden budget voor het eerste en tweede kind gaat omhoog, met maximaal 100 euro per kind. Dat staat in een Algemene Maatregel van Bestuur die minister Asscher vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, zo meldt Rijksoverheid.

Het maximumbedrag voor het eerste kind wordt met ruim 100 euro verhoogd tot 1.142 euro. Ook voor het tweede kind komt er maximaal 100 euro bij. Het nieuwe maximumbedrag voor het tweede kind wordt daarmee volgend jaar 898 euro. Gezinnen met een laag of middeninkomen met twee kinderen kunnen in 2017 maximaal 2.040 euro krijgen. Wie nog meer kinderen heeft, krijgt per kind 285 euro extra.

Het kabinet heeft besloten om de inkomenspositie van gezinnen met lage en middeninkomens meer te ondersteunen door het kindgebonden budget te verhogen. Doordat het kindgebonden budget inkomensafhankelijk is, komt deze maatregel alleen ten goede aan gezinnen met een laag of middeninkomen.

Minister Asscher van Sociale Zaken: "Ik wil dat iedereen, nu het weer wat beter gaat, dat ook merkt in de portemonnee. Ook gezinnen met een laag of middeninkomen. Zij kunnen dit steuntje in de rug goed gebruiken.’’ Het verhogen van het kindgebonden budget kost 130 miljoen euro per jaar.

Door: Redactie Nationale Zorggids