Normal_jongeren__telefoon__mobiel__communiceren__sms__whatsapp__puber__vo__po

Zeven op de tien pubermeisjes zien geen kwaad in het versturen van naaktfoto’s. Dat blijkt uit onderzoek onder 3000 tienermeisjes van de website Girlscene.nl, meldt het Algemeen Dagblad. 

Van deze groep zegt een kwart wel eens een naaktfoto te hebben doorgestuurd, bijvoorbeeld via Whatsapp of andere sociale media. Snapchat is volgens hoofdredacteur van Girlscene Danique Hoofwijk ook populair, omdat de foto maar een paar seconden zichtbaar is. “Maar je kunt er wel een screenshot van maken”, aldus Hoofwijk.

Ook kenniscentrum op het gebied van seksualiteit Rutgers ziet dat meisjes geen spijt hebben van de naaktfoto’s. “Naaktfoto’s maken van elkaar hoort een beetje bij deze generatie. De meeste meiden delen die beelden met een vast vriendje en kijken erop terug als een leuke ervaring'', zegte senior onderzoek Hanneke de Graaf van Rutgers.

Zes procent zegt wel eens een naaktvideo te hebben gemaakt. Een video is voor veel meisjes nog een stap te ver, zegt Danique Hoofwijk van Girlscene. “Het is wel heftig om te zien dat sommige meisjes gedwongen zijn een filmpje te maken. Dan werd bijvoorbeeld gezegd dat haar familie in gevaar was als ze de beelden niet zou sturen.''

Door: Redactie Nationale Zorggids