Normal_rss_entry-88889

Koning Willem-Alexander heeft donderdag in Paleis Noordeinde de Appeltjes van Oranje uitgereikt aan drie initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. Dit jaar ontvingen Weekend Academie, Buurtgezinnen.nl en Ervaringsmaatjes de jaarlijkse prijzen van het Oranje Fonds.

Appeltjes van Oranje belonen organisaties die zich inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen. De prijzen gaan naar organisaties die binnen het jaarlijks veranderende thema daarin het beste zijn geslaagd. Het thema van dit jaar is 'krachtige kinderen’.

De Weekend Academie vergroot de kansen van kinderen op een betere toekomst met huiswerkbegeleiding en inspirerende sprekers. Ervaringsmaatjes koppelen een kind dat opgroeit met een ziek gezinslid aan een maatje dat ervoor zorgt dat het kind weer even kind kan zijn. Buurtgezinnen.nl verbindt overbelaste gezinnen aan een gezin uit de buurt, dat langere tijd ondersteuning biedt. Zo kunnen de ouders op adem komen en kunnen de kinderen zich positief blijven ontwikkelen.

Alle winnaars krijgen een geldsom van 15.000 euro. Daarnaast krijgen ze een door prinses Beatrix gemaakt bronzen beeldje.

Door: ANP