Normal_drinken_bier_jongere_jongen_tiener_drank_alcohol

Op festival Appelpop in Tiel hebben dit weekend achttien minderjarigen zoveel alcohol gedronken dat zij op de Spoedeisende Hulp (SEH) belandden van het Rivierenlandziekenhuis in de stad. Negen van hen werden opgenomen op de kinderafdeling met symptomen van een zware vergiftiging. Hoewel er controles plaatsvinden op het festivalterrein en bij de poort, kunnen jongeren onder de 18 nog altijd makkelijk aan drank komen. Dit meldt RTL Nieuws. 

Ieder jaar blijken de jongeren op Appelpop toch aan alcohol te kunnen komen, ook als zij zelf nog minderjarig zijn. Een woordvoerder van het festival zegt dat het er steeds meer worden, ondanks de controles. Zowel bij de ingang als bij de bar lopen controleteams maar dat blijkt in de praktijk niet afdoende te zijn. “Elke persoon die moet worden afgevoerd, is er één te veel”, zegt woordvoerder Andre Keij.

De jonge slachtoffers zijn inmiddels weer thuis en krijgen nazorg. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de oorzaak nog onduidelijk is. Een gesprek tussen het ziekenhuis, de gemeente en de organisatoren van Appelpop zou mogelijk kunnen helpen om te situatie te veranderen. Het Rivierenlandziekenhuis bekijkt welke mogelijkheden daarvoor zijn.

Door: Redactie Nationale Zorggids