Logo_logo_serious_request_3fm

De ouders en het broertje van nagellakheld Tijn Kosteren willen zich ook dit jaar inzetten voor de inzamelingsactie Serious Request van 3FM. Tijn haalde vorig jaar ruim 2,5 miljoen euro op voor Serious Request door de nagels van gasten te lakken. Hoewel de jongen afgelopen zomer op zesjarige leeftijd overleed aan hersenstamkanker, zal zijn inzet voortleven met de actie voor dit jaar. Bovendien is zijn portret geschilderd op de muur van één van de klinieken in Ivoorkust waar door het geld van het Glazen Huis kinderen en volwassen behandeld kunnen worden voor longontsteking. Dit meldt Parool. 

De vader van Tijn schoof dinsdag aan bij het programma RTL Late Night, waar hij vertelde over het plan om ook dit jaar nagels te lakken voor het goede doel van 3FM. Hij zegt iets te willen betekenen voor kinderen en families die het nog slechter hebben, en dat er nu overlegd wordt hoe de actie dit jaar het beste georganiseerd kan worden. Tijn startte de meest succesvolle individuele inzamelingsactie ooit en bracht zo’n 2,5 miljoen euro op voor het goede doel.

Van dit geld kan het Rode Kruis 175.000 mensen helpen, waaronder 80.000 kinderen onder de vijf jaar. In zowel Ivoorkust als Ethiopië, Zambia, Mali, Soedan, Libanon, Syrië en Afghanistan wordt het geld gebruikt om longontsteking te behandelen. Zo zijn er 40.000 antibioticakuren, 12.800 inhalers en 20 zuurstofmeters aangeschaft. Hiermee kunnen de levens van vele mensen gered worden.

Bijzonder is dat één van de gebouwen die door de opbrengsten van het Glazen Huis is gerenoveerd, nu een groot portret van Tijn op de muur heeft staan. De Langba-kliniek in Ivoorkust is opgedragen aan Tijn Kolsteren. Domien Verschuuren, dj van radiozender 3FM, was in Ivoorkust voor de opening van het gebouw. Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn. Welke dj’s zich dit jaar laten opsluiten voor het goede doel, is nog niet bekend.

Door: Redactie Nationale Zorggids