Normal_tiener__jeugd__jeugdzorg__kind__wachten

Zes cliënten van Fier - slachtoffers van loverboys en (seksueel) geweld – hebben het initiatief genomen zelf een documentaire te maken over loverboys. Met deze film 'Vertel het me alsjeblieft' willen zij het clichébeeld van de gladde mensenhandelaar en het naïeve slachtoffer bestrijden. Dat meldt het ministerie van volksgezondheid. 

Door hun eigen verhaal te vertellen en met de hulp van de bekende Nederlanders hopen de jonge documentairemakers zoveel mogelijk jongeren te bereiken om ze bewust te maken. "We hebben bekende Nederlanders Sanne Hans, Brace, Julia Zahra en Dennis Weening benaderd of ze wilden mee werken en zij reageerden meteen enthousiast", aldus een van de maaksters van de documentaire. BNN-presentator Nathan de Vries begeleidde de slachtoffers bij het maken van de documentaire.

De documentaire is gemaakt vanuit het project Fier in de Wereld. Fier geeft met Fier in de Wereld cliënten de kans om een eigen 'Maak de wereld mooier' plan uit te werken. Ze krijgen daarbij hulp van vrijwilligers en bedrijven.

Door: Redactie Nationale Zorggids