Normal_rechter_hamer

Het Openbaar Ministerie stelt vast dat de achtjarige Sharleyne die in 2015 om het leven kwam na een val van tien hoog, eerst is gewurgd. Dit was echter niet de doodsoorzaak, want toen ze over de balustrade viel leefde ze nog. Het OM acht het zeer onwaarschijnlijk dat er sprake was van zelfmoord of een ongeluk. Dat melden Algemeen Dagblad en ANP.

De moeder van Sharleyne, Hélène J. wordt ervan verdacht haar dochter doelbewust te hebben gedood. Deskundigen legden vorige week diverse bevindingen voor en een combinatie daarvan heeft geleid tot een oordeel van het OM: Sharleyne leefde nog toen ze van tien hoog viel en haar moeder is daarvoor verantwoordelijk. Op welke manier ze verantwoordelijk wordt gehouden is nog onbekend.

Volgens de officier van justitie stond moeder Hélène J. onder veel druk, omdat Sharleyne onder toezicht zou komen te staan. Tijdens die fatale nacht was ze zwaar onder de invloed van alcohol. Hoewel de verdacht zelf zegt te slapen toen Sharleyne over de balustrade viel, heeft een buurman verklaard haar te hebben horen praten. Eerder verklaarde de moeder dat dat de televisie was, later muziek. “We achten de verdachte ongeloofwaardig”, aldus het OM.

Over drie weken volgt de uitspraak van de rechter. 

Door: Redactie Nationale Zorggids