Logo_igj_inspectie_gezondheidszorg_en_jeugd

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Jeugd, Zorg- en Woonboerderij ’t Boerenerf locatie Emmeloord onder verscherpt toezicht gesteld. Er zijn verbeteringen nodig om goede zorg te kunnen verlenen. De inspectie heeft er niet genoeg vertrouwen in dat die zullen worden doorgevoerd zonder een verscherpt toezicht van de inspectie. Op de zorgboerderij wordt onder andere zorg verleend aan jongeren met een verstandelijke of lichamelijke beperking en ouderen. Dit meldt de inspectie.

De inspectie concludeert dat er na de vorige inspectiebezoeken en de toegestuurde resultaatverslagen onvoldoende verbetering heeft plaatsgevonden. Het vermogen van de organisatie om te komen tot verbeteringen is onvoldoende aanwezig. De continuïteit, de veiligheid en de kwaliteit van zorg zijn daardoor onvoldoende geborgd.

Het verscherpt toezicht duurt drie maanden. In de periode van het verscherpt toezicht kan de inspectie ’t Boerenerf zowel aangekondigd als onaangekondigd bezoeken. Aan het einde van de periode van het verscherpt toezicht beoordeelt de inspectie of deze zorgverlener grotendeels voldoet aan de kwaliteitsnormen.

Dan besluit de inspectie of het verscherpt toezicht kan worden opgeheven. De inspectie kan ook verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen als de zorgorganisatie grotendeels niet voldoet aan de normen.

Door: Redactie Nationale Zorggids