Normal_jeugdzorg

Hoewel de gesloten jeugdzorginstelling Transferium de aanbesteding voor zorg in achttien Noord-Hollandse gemeenten heeft verloren, hoeven patiënten voorlopig niet bang te zijn hun vaste behandelaar te verliezen. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zegt in een brief toe dat jongeren in Transferium hun behandeling daar komend jaar nog kunnen voltooien. Dit meldt de Telegraaf.

Patiënten die op 4 februari nog in Transferium worden behandeld, mogen hun behandeling daar afmaken. Op diezelfde datum start jeugdhulpverlener Horizon als nieuwe hulpverlener in de achttien gemeenten die hen de aanbesteding hebben gegund.

Na 4 februari neemt Transferium geen nieuwe patiënten meer aan. Dit houdt in dat het aantal patiënten langzaamaan zal afnemen. De gemeenten houden geld achter zodat de gesloten jeugdzorginstelling niet in de financiële problemen hoeft te komen.

In de jeugdzorginstelling in Heerhugowaard zitten jongeren met zeer ernstige problemen, zoals zelfdestructie, agressie en verslaving. Na het overhevelen van de jeugdzorg naar gemeenten in 2015 kunnen deze gemeenten kiezen om via een openbare aanbesteding te bepalen wie deze zorg mag geven.

Door: Redactie Nationale Zorggids