Normal_rss_entry-176596

De politie heeft atletiekcoach Jerry M. aangehouden op verdenking van aanranding van en ontucht met minderjarige meisjes. Hij wordt verhoord, zo meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam maandag. Tot nu toe zijn vier aangiften binnengekomen tegen M.

In januari begon de politie onder leiding van het OM een onderzoek naar de 59-jarige Rotterdammer, die werkte bij verschillende sportverenigingen in Nederland. Aanleiding waren onder meer publicaties in de media over ontuchtige handelingen met meisjes die hij trainde. M. zou van 1982 tot mei 2017 verschillende meisjes tussen de 11 en 18 jaar hebben misbruikt. Enkele van hen zouden zwanger zijn geraakt.

Afgelopen zomer heeft de trainer bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een bekentenis afgelegd. Justitie betrekt dat dossier in het onderzoek.

Gesprekken met bekenden en met slachtoffers

De afgelopen maanden heeft de de politie gesprekken gevoerd met vrouwen die met hem te maken hadden als coach, recentelijk of in een ver verleden. In totaal zijn er volgens het OM ongeveer zestig mensen die actief zijn of waren in de atletiekwereld gehoord over de kwestie.

Het onderzoeksteam van de zedenpolitie in Rotterdam sprak ook met slachtoffers van mogelijke strafbare handelingen die juridisch zijn verjaard. Zij konden ook hun ervaringen delen en kregen ondersteuning aangeboden.

Door: ANP