Normal_unnamed__3_

Vandaag, op de Internationale Dag van de Gebarentalen, maakt Huawei bekend dat StorySign beschikbaar is op Apple’s iOS. StorySign is de gratis mobiele applicatie die populaire kinderboeken in gebarentaal vertaalt. Dit meldt het PR Bureau. 

Door StorySign nog breder beschikbaar te maken wil Huawei bijdragen aan de bewustwording van de uitdagingen waarmee dove kinderen over de hele wereld te maken hebben bij het leren lezen. 90 procent van de dove kinderen wordt geboren uit horende ouders die geen kennis hebben van gebarentaal, wat hun taalontwikkeling belemmert. 

JIM BAKKUM HOOFDROL IN STORYSIGN FILM

Vorige week onthulden Jim Bakkum en Kim Feenstra de twee nieuwste Nederlandse boekjes: ‘Dribbel naar het museum’ en ‘Er zit een draak in je boek’. Ook werd een korte film vertoond waarin Jim samen met Bettie, die doof is, kijkers bekend maken met waarom dove en slechthorende kinderen meer moeite hebben met lezen..

STAR

StorySign, de gratis mobiele app is nu beschikbaar op zowel Android als iOS. De kinderboeken komen tot leven met Star, de vriendelijke gebarentaal-avatar van de app. Star vertaalt een reeks kinderboeken in gebarentaal in realtime, waardoor ouders hun dove kinderen makkelijker kunnen voorlezen.

Door: Nationale Zorggids
Foto: Het PR Bureau