Normal_normal_justitie__rechtbank

Eind vorige week stond een man terecht voor meerdere verdenkingen van ontucht. Het Openbaar Ministerie (OM) spreekt van een ernstige zedenzaak waarbij de man geraffineerd te werk ging en geen rekening hield met de gevoelens en gevolgen van minderjarige meisjes. De officier van justitie eist een gevangenisstraf van tien maanden en tbs met dwangverpleging. Dit meldt OM. 

De zaak draait om een 51-jarige man uit Lith die in 2018 zogenaamd op zoek was naar een oppas voor zijn twee jonge kindjes (die hij niet had). Hij zocht daarom via internet contact met minderjarige meiden. Zeven van de meiden die op zijn oproep reageerden, kwamen in zijn huis voor een kennismakingsgesprek.

Slaapwandelend masturberen

In dat kennismakingsgesprek vertelde de man de meisjes dat hij een slaapstoornis had, waardoor hij soms slaapwandelde. Vier van de zeven meisjes vertrouwden het verhaal niet en vonden het des te meer vreemd dat er nergens kinderen waren. De overige drie meisjes bleven oppassen en zagen de man ‘al slaapwandelend’ masturberen in hun bijzijn. Het is nooit tot fysiek contact gekomen. Begin dit jaar werd de Lithenaar opgepakt.

Eerdere veroordeling

De officier van justitie hekelt de manier waarop de man de meisjes naar zijn woning lokte. Meerdere keren dat hij zich online voor als vrouw en hij gebruikte allerlei aliassen. Dit deed hij in het verleden ook. In 2015 is hij veroordeeld voor soortgelijke zaken. Echter kwam het toen wél tot fysiek contact. Destijds wist hij meerdere meisjes over te halen tot het verrichten van seksuele handelingen.

Verminderd toerekeningsvatbaar

“De man is onderzocht door specialisten. Een psychiater en psycholoog adviseren de man verminder toerekeningsvatbaar te achten. Ik ga daarin mee en eis naast een gevangenisstraf voor de duur van tien maanden ook tbs. De man moet behandeld worden. Voorkomen moet worden dat hij opnieuw dit soort verwerpelijk gedrag vertoont en onschuldige meisjes beschadigt”, aldus de officier van justitie.

Door: Nationale Zorggids