Normal_konijn_dier_aaien

De samenwerking tussen ziekenhuis Isala in Zwolle en Stichting De Knuffelkonijntjes zal ook volgend jaar worden doorgezet. Iedere maand komt de stichting met een speciale caravan naar het ziekenhuis om daar de patiënten te vermaken. Dit gebeurt met heel veel knuffels maar ook een paar echte konijnen. De ervaring is dat kinderen heel positief reageren op het knuffelen met de dieren. Dit meldt De Stentor.

Het Zwolse ziekenhuis werkt al langer samen met de stichting, die iedere maand de kinderen een mooie dag bezorgen. De kinderen die daartoe in staat zijn, komen naar de caravan om te knuffelen met de dieren. Zo krijgen ze afleiding van ‘ziek zijn’ en krijgen ze direct wat frisse lucht en een nieuwe omgeving. Voor kinderen die daarvoor te ziek zijn, kunnen de dieren geaaid worden op de gang. In heel uitzonderlijke gevallen kan een konijn mee naar de afdeling, wat eigenlijk niet wenselijk is in verband met de haren van de dieren.

Getrainde troostdieren

De konijnen zijn speciaal getraind als troostdier en hebben geleerd om stil te blijven zitten op iemands schoot. Naast het feit dat de dieren schattig zijn en de jonge patiënten wel even wat anders willen, is het aaien van de konijnen ook goed voor de gezondheid. De bloeddruk kan wel tot 20 procent dalen wanneer je een konijn aait, volgens de stichting.

Door: Nationale Zorggids