Tweede Kamer wil handboek voor pedofielen verbieden

Als het aan de Tweede Kamer ligt, is het voortaan verboden om een handboek voor pedofielen te verspreiden en te bezitten. In zo’n boek delen pedofielen tips over hoe zij het beste te werk kunnen gaan in hun vreselijke gedrag. Bij wet is zo’n handboek nu nog niet verboden, iets waar veel Kamerleden zich kritisch over uiten. Dit meldt Telegraaf.

Het handboek kan verspreid worden onder pedofielen of gedownload worden via het darkweb. Het boek bevat zeer aanstootgevende informatie die het misbruik van jonge kinderen verheerlijkt en dat moet volgens de Kamerleden echt verboden worden. “Het bestaan en circuleren van dergelijk materiaal op internet vind ik verwerpelijk”, aldus minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Maximale celstraf van vier jaar

VVD-Kamerlid Van Wijngaarden wil dat er een forse straf komt voor het bezit van zo’n boek. Hij spreekt van een celstraf van maximaal vier jaar en 83.000 euro boete. “Er staat zelfs in hoe een dader dna-sporen kan uitwisselen. Het is ronduit ziek”, zegt de VVD’er. In Engeland is het boek al wel strafbaar.

Invallen bij leden van pedofielenvereniging Martijn

Dat er zoveel Kamerleden voor een wijziging in de wet zijn om het boek strafbaar te stellen, verbaast Jeringa van stichting Strijd tegen Kindermisbruik. “Maar ik ben er heel erg blij mee, want dit is waar we al heel lang voor strijden.” Of de grote meerderheid te maken heeft met de recente invallen in woningen van leden van pedofielenvereniging Martijn is onduidelijk. “Maar dat is ook niet zo belangrijk. Het gaat erom dat het hard wordt aangepakt en in dat opzicht hebben we nu een goede stap gezet”, vertelt Jeringa.

Door: Nationale Zorggids