webcast over vaccin kinderarmoede

Op 29 juni 2020 organiseert de Alliantie Kinderarmoede een (gratis) webcast over de vraag welk vaccin we nodig hebben in het bestrijden van de snel oprukkende kinderarmoede in Nederland. Dit meldt de Alliantie Kinderarmoede.

Corona legt een vergrootglas op kinderarmoede. Kwetsbare doelgroepen worden extra hard getroffen. De tweedeling tussen ‘haves and have-nots’ komt pijnlijk naar boven. Geldstress bij gezinnen schiet omhoog. Er ontstaat een nieuwe grote groep die onder de armoedegrens komt te leven.

Webcast: vaccin tegen kinderarmoede

Wat betekent dit voor de toekomst van kinderarmoede? Is de ondergrens bereikt? Wat zijn de juiste maatregelen? Spelen bedrijven een rol in de bestrijding? Hoe pak je de verslechterende situatie aan in overheidsbeleid? Allemaal vragen die in de uitzending aan bod komen.

'Werkend vaccin'

In deze online editie van de Publieksacademie Kinderarmoede gaan we op zoek naar een ‘werkend vaccin’. Niet alleen stutten en steunen. Maar beter samenwerken en samen proberen de puzzel te leggen. Het programma gaat in op actuele cijfers en trends, de impact en behoeftes bij kinderen/gezinnen, het belang van het bedrijfsleven en het leren van aanpakken op lokaal niveau. Bij elkaar opgeteld levert dit hopelijk waardevolle aanbevelingen op voor de politieke partijprogramma’s in de aanpak van kinderarmoede.

Bijdragen aan de webcast

Bijdragen komen onder andere van Laurentien van Oranje (medeoprichter Alliantie Kinderarmoede), Miranda de Haas (ervaringsdeskundige kinderarmoede in het gezin) en Michiel van Vliet (Kinderarts UMC Groningen). Hiernaast dragen ook Nadja Jungmann (Lector ‘Schulden en Incasso’ bij Hogeschool Utrecht) en Margrite Kalverboer (Hoogleraar RUG en Kinderombudsman/vrouw) bij. Presentatie is in handen van Marijke Roskam, bekend van BNR en vaste presentator van de Publieksacademie Kinderarmoede.

Webcast voor professionals uit jeugd- en gezinszorg

De uitzending is gericht op professionals die werken op het thema kinderarmoede en andere betrokkenen uit de wereld van jeugd, gezin, zorg, gezondheid, welzijn, werk en onderwijs. Kijkers kunnen meedoen met polls, chatten, tips en suggesties delen en vragen stellen. Deelname is gratis.

Praktisch

De uitzending van de webcast is op maandag 29 juni 2020 van 20.00-21.00 uur. Via deze link kun je meedoen. Toegang is vanaf 19.30 uur mogelijk door je aan te melden met je naam en e-mailadres. Voor de livestream bestaat vooraf geen registratieproces. Er kunnen maximaal duizend mensen meekijken. 

Door: Nationale Zorggids