Aboutaleb in gesprek met studentenverenigingen na corona-uitbraak

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb vindt de corona-uitbraak onder Rotterdamse studenten "een gevaarlijke ontwikkeling". Hij nodigt de voorzitters van Rotterdamse studentenverenigingen daarom dinsdag uit voor een gesprek.

Op RTV Rijnmond noemt Aboutaleb de brandhaard onder studenten, die het virus waarschijnlijk bij een besloten borrel hebben opgelopen, "buitengewoon kwalijk". Volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond gaat het om een groep van tien tot twintig studenten, maar omdat er nog bron- en contactonderzoek wordt gedaan, kan het aantal oplopen.

Introductieweek universiteit

In augustus vindt in Rotterdam de Eurekaweek, de introductieweek van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), plaats. Aboutaleb: "Als dit een voorbode hierop is, maak ik me grote zorgen." Desondanks zegt hij vooralsnog deze niet af te gelasten.

Het RSC/RVSV, een van de studentenverenigingen in de stad, zegt niet te vrezen dat de Eurekaweek niet doorgaat. Ook zeggen zij zich niet te herkennen in het beeld van de GGD, dat studenten zich minder aan de voorschriften houden, zelfs al hebben ze klachten. "Onze sociëteit is deze zomer dicht, dat doen we niet zomaar", aldus de voorzitter van het RSC/RVSV.

Coronabesmettingen in Rotterdam

Rotterdam is momenteel koploper als het gaat om het aantal coronabesmettingen in Nederland. Aboutaleb waarschuwt daarom door middel van een filmpje ook Rotterdamse moslims om met het offerfeest vrijdag niet naar de moskee te komen. "Ik probeer ze te ontmoedigen: vier het offerfeest in je eigen huishouden."

Door: ANP