Normal_tiener__jeugd__jeugdzorg__kind__wachten

Vakbond FNV vindt dat het jeugdzorgstelsel drastisch versimpeld moet worden. Berichtgeving van Jeugdzorg Nederland maandag over de jaarcijfers van jeugdzorginstellingen bevestigen voor de FNV dat het stelsel op de schop moet. Dit meldt de vakbond. 

“Inmiddels is de jeugdzorg de stille schande van onze maatschappij geworden. De tekorten in de jeugdzorg, en ook de verdeling van het geld zijn zeer belangrijke onderdelen van het probleem en dit moet eindelijk eens opgelost worden voor de noodzakelijke rust in de sector”, zegt FNV-bestuurder Maaike van der Aar.

Meer problemen in de jeugdzorg

“Daarnaast gaat er nog veel meer mis in de jeugdzorg: marktwerking, administratiedruk, personeelstekorten, onderwaardering van professionals, te veel tijd- en geldverslindende lagen en schakels zetten de sector enorm onder druk. Om dat op te lossen moeten er ook rollen verschuiven, geld moet wezenlijk anders worden uitgegeven en de professionaliteit van de medewerkers moet positie krijgen en structureel beter worden gewaardeerd.” Samengevat stelt Van der Aar dat de jeugdzorg anders georganiseerd moet worden en aan een drastische versimpeling toe is.

Door: Nationale Zorggids