Normal_kov_kinderopvang_buiten_spelen

Op maandag 2 november gaf staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid digitaal het startsein voor het Gezonde Kinderopvang-feestje. Via een livestream zongen en dansten bijna 10.000 kinderen van ruim honderd kinderopvanglocaties en buitenschoolse opvanglocaties gezamenlijk het speciaal gemaakt Gezonde Kinderopvang-lied ‘Doe mee en droom!’. Hiermee vierde Gezonde Kinderopvang alles wat zij de afgelopen vier jaar heeft bereikt en dat het programma de komende jaren wordt voortgezet. Dit meldt het RIVM. 

Sinds 2017 werken zevenhonderd kinderopvangorganisaties aan Gezonde Kinderopvang en zijn bijna duizend kinderopvangmedewerkers opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang. Dat alle kinderopvangorganisaties in Nederland een coach Gezonde Kinderopvang hebben is een van de ambities van het landelijke programma.

“Dankzij het programma Gezonde Kinderopvang krijgen steeds meer kinderen de kans om gezond op te groeien. En willen dat meer kinderen in Nederland een gezonde start krijgen. Daarom roep ik alle kinderopvangorganisaties in Nederland op om mee te doen”, aldus staatssecretaris Blokhuis.

Gezonde leefstijl

Gezonde Kinderopvang ondersteunt kov’s en bso’s om structureel te werken aan een gezonde leefstijl van kinderen tussen de 0 en 12 jaar en deskundigheid op dit gebied van medewerkers. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan thema’s als voeding, bewegen en mediaopvoeding. Gezonde Kinderopvang is een initiatief van de ministeries van Volksgezondheid en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Landelijke kennis- en onderzoeksinstituten werken hierin samen, met ondersteuning van branche- en koepelorganisaties. De coördinatie ligt bij het RIVM en Voedingscentrum.

Door: Nationale Zorggids