Normal_normal_rechtspraak

Ruim vijf jaar nadat haar dochter dood werd aangetroffen onderaan hun flat in Hoogeveen, is de moeder van Sharleyne veroordeeld tot een celstraf van negen jaar en negen maanden. Aan de stiefvader van het overleden meisje moet zij een geldbedrag van 20.000 euro betalen voor de geleden schade. Dit meldt NOS. 

Eerder werd de vrouw nog vrijgesproken omdat er volgens de rechtbank onvoldoende bewijs zou zijn. In hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie toch gelijk kunnen halen. Mede dankzij een verklaring van een bovenbuurman oordeelt de rechtbank dat er voldoende bewijs is voor doodslag. Ze is vrijgesproken van moord omdat er geen sprake zou zijn van voorbedachte rade.

Nooit schuld bekend

Hélène J. heeft nooit schuld bekend. Ze heeft altijd gezegd dat ze in de nacht van de dood van haar dochter sliep en op een gegeven moment wakker werd. Ze wist niet waar haar dochter was en pas nadat ze over de balustrade van de tiende verdieping keek, zag ze haar liggen. J. zou die bewuste avond veel alcohol hebben gedronken en zegt niet meer te weten wat er vervolgens gebeurde. Het drankprobleem van de vrouw was bekend. Hulpverleners kwamen al jaren bij haar langs omdat omstanders melding hadden gemaakt van drankmisbruik, verwaarlozing en huiselijk geweld.

Maandag meldde J. zichzelf bij de politie en sindsdien zit zij vast. Ze gaat wel in cassatie, maar de kans dat ze alsnog vrij komt wordt als zeer klein geacht.

Door: Nationale Zorggids