Normal_jeugdzorg

Van de ruim 160 jongeren die van De Hoenderloo Groep naar een andere zorginstelling moesten worden overgeplaatst, zijn er tientallen die nu tussen wal en schip vallen. Ouders die hun kind elders proberen aan te melden, krijgen van zorginstellingen een afwijzing. Sommige ouders zeggen alle mogelijke instellingen te hebben gecontacteerd, maar kregen stuk voor stuk nee te horen. Kinderen zitten daardoor gedwongen thuis, terwijl zij specifiek zorg nodig hebben. Dit meldt EenVandaag. 

Ouders lijken vooral te horen te krijgen dat de zorg die zij voor hun kind zoeken nergens wordt geboden.  Een van de ouders laat aan EenVandaag weten dat Pluryn (waar de Hoenderloo Groep onder valt) meehielp met zoeken, maar ze konden nergens een passend aanbod vinden. “Wanneer ze hem ergens anders aanboden, wilden instellingen hem vanwege zijn problematiek niet hebben”, zegt een ouder of zijn of haar zoon.

Tussen wal en schip

Een jeugdzorger van Hoenderloo zei het in juni 2020: “Onze kinderen liggen al tussen wal en schip, De zorg die zij krijgen bij ons op De Hoenderloo Groep krijgen ze nergens anders in Nederland.” De instelling sloot afgelopen zomer haar deuren. De instelling bood specialistische zorg voor kinderen met complexe problemen

Door: Nationale Zorggids