Normal_politie

De politie stopt met het gebruik van AMBER Alert. De alertering van kindervermissingen wordt geïntegreerd in Burgernet. Hiertoe besluit de politie in overleg met demissionair minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Burgernet is straks een meer samenhangend systeem van publieksalertering. Dit meldt de politie. 

Het huidige contract met Nepresenter BV, dat de technische ondersteuning van AMBER Alert en Kinder Vermist Alert verzorgt, wordt niet verlengd en stopt op 22 juli 2021. De verandering heeft verder geen invloed op de kwaliteit van de opsporing van vermiste kinderen, zegt de politie. AMBER Alert werd gemiddeld twee keer per jaar ingezet.

Efficiënter

De integratie van de kindervermissingsalerteringen binnen Burgernet draagt bij aan het brede initiatief van het ministerie van J&V om de alerteringen te structureren en samen te voegen, zodat berichtgeving herkenbaarder wordt. Bovendien verlopen de alerteringen, doordat alles onder één dak zit, straks efficiënter en worden er kosten bespaard. De politie maakt zich in dit vitale proces los van individuele marktpartijen en krijgt meer controle over de alerteringen en opsporingsberichtgeving.

Door: Nationale Zorggids